Læsetid: ca 8 minLøvens Hule i andre lande

Simon Guides, Iværksætter, Startup Leave a Comment

Løvens hule er er et tv-koncept som har vundet stort indpas i de danske stuer over flere sæsoner. Som det gælder de fleste andre danske tv koncepter har DR ladet sig inspirere af det store udland. Den originale version stammer oprindeligt fra Japan, og har sidenhen spredt sig til alle kontinenter.

Grundlæggende er formatet det samme, en produktdesigner eller serviceudbyder pitch’er for investorer og får måske muligheden for at forhandlen en aftale hjem og nå nye højder med sit forretningskoncept. Nogle versioner udskifter løverne ofte end andre.

Vi er kæmpe fans af Løvens Hule, det hjælper med at inspirere & motivere iværksætter og virksomheder over hele landet. I denne artikel vil vi tage et kig på nogle af de lignende koncepter

Japan – Money Tigers

Money Tigers er den originale version. Den blev skabt og sendt af det Japanske produktionsselskab Nippon Television fra 2001 til 2004. Det var det første program i Japansk historie hvor omdrejningspunktet var forretning og investering. På de 3 år programmet blev udsendt, dukkede der næsten 16 forretningsledere op i programmet som tigere.

Kina – Chinese Partner (合伙中国人)

Kinas version hedder “Chinese Partner”, og blev Produceret af Shanghai baseret IPCN tilbage i 2016. Her pitchede kinesiske iværksætter for 7 forretningsledere over 2 sæsoner.

USA – Shark tank

I 2008 blev der for første gang produceret en amerikansk version af produktionsselskabet Sony. Reality showet blev døbt Shark tank. Et pilot afsnit blev sat i produktion, optagelserne blev klaret på 3 dage i LA, og et tv-stjerne koncept var født på den amerikanske scene.

Canada – Dragons Den

Den Canadiske version hedder Dragons Den og rullede over skærmen i oktober 2006, produceret af CBC television. Der findes også et Quebec spin off som hedder “Dans l’oeil du Dragon” som betyder Dragens øje.

Rusland – Kapital

I Rusland har de haft en version som hed “Kapital”. Her kan du se et uddrag:

Brasilien –  Dealing with Sharks (Negociando com Tubarões)

Dealing with sharks debuterede tilbage i Oktober 2016 hvor over 10 nationale forretningsindehavere har deltaget. Programmet kører stadig den dag idag med 5 sæsoner bag sig.

Australien – Dragons Den + Shark tank

Australien har kørt tv konceptet af 2 omgange. Første omgang tilbage i 2005 (dragons den), hvor formatet blev ændret til at, værten gennemgik pitch’en sammen med deltagerne overfor løverne, hvorefter deltagerne selv varetog forhandlingerne med “hajerne”. Efter første sæson blev det klart at seertallene ikke var særlig gode og Seven Network produktionsselskabet lukkede programmet ned.

I 2015 prøvede Network Ten at producere og udseende reality konceptet igen, men i det genkendelig format fra den amerikanske version af shark tank. Denne gang fik konceptet langt mere medvind og har siden levet i bedste velgående.

Arab World – Den: Al Aareen

I den arabiske verden er Løvenshule kendt som Al Aareen العرين (The Den). Det blev udsendt på den libanesiske kanal Future Television i 2007. Showet havde deltagere fra forskellige arabiske lande.

United Kingdom – Dragons’ den

Dragons’ Den i England blev først udsendt i januar 2005. Udsendelsen blev vist på på BBC Two som ekslusivt havde erhvervet sig rettighederne fra de japanske producere. Igennem de 15 sæsoner har der været 16 forskellige drager med.

Frankrig – Qui veut être mon associé ?

Den franske version bliver kaldt “Qui veut être mon associé?” som oversat betyder: Hvem vil være min forretningspartner. Det debuterede d. 14. februar 2020

Tjekkiet – Den D

I Tjekkiet bliver konceptet kaldt Den D, som, direkte oversat, betyder D Dagen. Første udseendelse løb over skærmen i marts 2009, og blev sendt i 4 sæsoner med i alt 6 løver frem til 2012.

Polen –  jak zostać milionerem

I polen hedder programmet jak zostać milionerem, som oversat betyder “Hvordan er man milionær?”. Programmet er blevet sendt siden 2011 på TV4. I første sæson var der et pitch der løb med en investering på svimmelende 5,5 milioner USD.

Finland – Leijonan kita + Leijonan luola

I Finland hed programmet først Leijonan kita (2007), som oversat betyder Løvens mund som kun blev sendt én sæson. Konceptet blev genoplivet i 2013 af Nelonen kanalen og blev denne gang kaldt Leijonan luola som oversat betyder Løvens hule

Sverige – Draknästet

I Sverige hedder konceptet Draknästet, som oversat betyder “Dragereden” og blev sendt for første gang i 2009 og foregik over 2 sæsoner. Her blev der investeret alt fra 200.000 til 2.5 milioner kroner.

Tyskland – Die Höhle der Löwen

Den tyske version af løvens hule hedder “Die Höhle der Löwen” og debuterede på kanalen VOX tilbage i 2014. Produktionen foregik over 5 sæsoner med 8 forskellige løver i stolene.

Spanien – Tu Oportunidad

I spanien er programmet kaldt Tu Oportunidad (Din mulighed), og blev lanceret i 2013 i én enkelt sæson.

Kilde

https://en.wikipedia.org/wiki/Dragons%27_Den#Arab_world

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *