hvordan laver jeg en professionel pitch video

Læsetid: ca 5 minHvordan laver jeg en simpel investor pitch video?

Simon Guides, Iværksætter, Startup

For at hjælpe dig på vej til at lave den gode pitch video, har vi lavet guides til hvordan du kan gøre præcis det – på flere niveauer. Her får du eksemplet på en meget simpel version, som er for dig der ikke har overskuddet til at lave en avanceret video.

Her har et teammedlem fra GoPitch lavet en simpel pitch video over sin egen idé og koncept:

Hvad er rammerne og formålet med en pitch video?

Det primære formål med jeres simpel pitch video er at give investoren et levende indtryk af teamet der er bag idéen. Oftest betyder holdet af mennesker ligeså meget som idéens originalitet og kvalitet. Derfor er det vigtigt at alle får taletid, og at give et autentisk indtryk af dig og personerne bag.

Kort og præcist

Din / jeres pitch video skal være kort og præcis, derfor bør den ikke være længere end 2-3 minutter. Videoen skal ikke gå helt ned i de mindste detaljer med jeres idé. Den skal overfladisk præsentere den, og give investorerne en teaser intro til jeres idé. Videoen er et supplement til din pitch udfyldelse, som bliver struktureret overskueligt investor appen.

Hvad er vigtig at fremhæve i en simpel pitch video?

Det kan variere fra koncept til koncept hvad der er vigtigt, dog er der nogle faste informationspunkter en investor altid søger. Det er blandt andet:

  • Teamet: Hver person har en rolle at udfylde i konceptet og i gruppen bag. Derfor er det vigtigt at sigte efter at fremvise et troværdig billede af personlighederne der driver værket. Teamet er ofte ligeså vigtigt som konceptet.
  • Kernekonceptet: Det kan være hvordan dit koncept løser et problem, eller gør noget smartere. Du skal ikke gå i dybden, men kort fortælle hvad der gør dit koncept unikt. 
  • Hvordan I tjener penge: Dette er et vigtigt punkt for investoren, nemt at forstå og gennemskue jeres forretningsmodel.
  • Hvad I søger?: Investoren skal også vide hvad der forventes af ham når det kommer til kompetencer og erfaring. Og så selvfølgelig prisen for en andel i jeres koncept, der også er yderst relevant for en investor.

Har du brug for mere inspiration, kan vi anbefale at du kigger ind i pitch deck modellen. Den beskriver rigtigt godt hvilke områder man kan tage med i sin pitch.

Hvilke udstyr og software skal jeg anvende?

For at lave din simpel pitch video kan du ganske enkelt bare anvende en telefon. Du bestemmer selv hvilken orientering du vil optage i. Det kan være portræt/vertikalt (stående på smartphone) eller landskab/horisontalt (liggende på smartphone).

Video redigering

Til redigering af videoen kan du blot anvende Movie Maker (Windows) eller iMovie (Mac) til at klippe og redigere din video. Intet behov for noget betalt software, hvilke som helst simpel gratis video redigeringssoftware kan gå.

Pitch video produktionsguide:

En god idé når man laver video er at forberede sig, og gøre sig nogle tanker om det man vil sige og ikke mindst også måde man ønsker at formidle det på. Hvor skal trykket ligge, hvilke energi skal det leveres med osv.

#1 – Lav et manus til de medvirkende

For at holde en ensartet og velforberedt linje i budskabet der skal formidles anbefaler vi at du laver et manus, eller nogle talepunkter som du hænger op ved siden at linsen, så tæt på som muligt.

Et manus gør at du kan gentage de samme sætninger og derved blive skarpere på leveringen af dit budskab efter nogle forsøg

#2 – Optag video + lyd

Når manus er på plads, skal der findes en god lokation til at optage videoen. Her anbefaler vi et rum uden for meget rumklang og baggrundsstøj. I denne video bliver en mødeboks anvendt. Personen der skal optages anbefaler vi at positionere efter en tredjedelsprincippet (det gyldne snit) i billedet af optagelsen. Det giver en bedre dynamik og plads til titler og grafiske demonstrationer i videoen.

#3 – Videoklipning

Videoklipningen i denne version er relativ simpelt. Det handler faktisk mest om at vælge den video sekvens hvor budskabet bliver bedst leveret. Når den er fundet er det lige før du bare kan uploade den til pitch oprettelsen, hos gopitch.

Du kan også vælge at gøre videoen en smule bedre ved at tilføje en navnetitel på den deltagende.Du kan også inkludere en tegning, grafer/ modeller som understøtter det der bliver sagt i videoen. I eksemplet er der inkluderet et mockup af de dele som der skal bruges for at løse problemet.

Udover mockup og titler er der tilføjet en smule farvegraduering hvor vi bare brugte forudindstillingerne i iMovie.

Klipning af pitch video

#4 Kontrol, eksporter og upload

Når du har sammensat din video af de dele som du synes der er nødvendig for at tease investorerne til at kigge nærmere på din idé, er det god ide at lave en kvalitets gennemsyn af videoen. Herefter eksporteres den i mp4 format og uploades til pitch oprettelsen hos GoPitch.

Afslutningsvis 

Vi håber denne guide hjalp dig på vej med at lave en simpel pitch video så du kan vise hvem der er bag idéen hvilke oftest er lige så vigtig for en investor som selve idéen.

Er du nysgerrig på at lave en lækker og mere avanceret pitch video har vi lavet en guide til det her.