Fremhævet billed for <span class="wtr-time-wrap block before-title">Læsetid: ca <span class="wtr-time-number">6</span> min</span>Hvilken branche tilhører din virksomhed?

Der er rigtigt mange forskellige brancher og vi har af gode grunde ikke dem alle med på Gopitch. Vi har taget udgangspunkt i de 10 største overordnede brancher i håb om at størstedelen passer ind under én af vores valgmuligheder. I dette indlæg gennemgår vi de brancher du kan vælge i vores pitchdeck men først definerer vi hvad en branche er.

Hvad er en branche

Brancher er erhvervsgrene, det er med andre ord en opdeling af erhverv alt efter hvad deres hovedformål er. Det er en måde at dele erhverv op i kategorier/kasser og underkategorier.

Der er et hav af brancher især når man kigger på underkategorierne og det er ofte mere forvirrende at forholde sig til end de overordnede kategorier.

Hver branche kategori har sin egen internationale kode. Dette kaldes for branchekoder, og alle virksomheder med et cvr nummer skal også havde en branchekode. En større virksomhed kan sagtens have flere branchekoder, men altid en primær, som er det overordnede hovedformål for virksomheden. 

Brancher i vores pitchdeck

I vores pitchdeck, under #4 “Koncept”, er brancher det første du skal vælge. Det er ikke usædvanligt at være i tvivl om hvilken branche man tilhører og derfor har vi beskrevet de enkle brancher nedenfor.

Energi & Råstoffer

Energi branchen er lidt en blanding af meget forskelligt, for her findes der både service og handel. Det grundlæggende er hvis din virksomhed distribuerer, handler, indvinder eller producerer energi. Så tilhører virksomheden energibranchen. Du kan på nedenstående link se underkategorierne i energi og råstofbranchen. 

Transport

Lastbiler, skibe taxa, fly, toge og nu også droner. Der er et hav af transportmuligheder i verden, om det er et menneske eller en vare, spiller ingen rolle. På hele kloden distribueres produkter og mennesker rundt konstant, og alle der kan og gør dette, tilhører transportbranchen.

Handel

Køber og sælger din virksomhed varer så er det en handelsvirksomhed. Det er faktisk det grundlæggende for denne branche, det er køb og salg. Handel har to underkategorier, og din virksomhed kan meget vel være i begge. Det er dog ikke så vigtigt hos GoPitch, fordi vi ikke skelner imellem dem, men du kan læse om dem begge nedenfor hvis du er interesseret. 

Fødevarer

Fødevarer giver meget sig selv overordnet, men mange glemmer at landbrug, skovbrug og fiskeri også tilhører denne branche og endda også slagterierne. Derfor finder du både fisk, vin, og fyldte chokolader i denne branche. Det er lidt af en blanding og alligevel er det hele noget du finder nede i den lokale fødevarebutik. Så hvis dit produkt er spiseligt eller drikkeligt så tilhører du denne branche.

Service

Servicevirksomheder – fordi det er nemmere når andre gør det. Det lyder tosset men i virkeligheden er det jo det servicebranchen er. Service er en ydelse der sælges, om det er hårklip, vinduespudsning eller droneflyvning spiller ingen rolle, sælger din virksomhed ydelser så tilhører den servicebranchen. Byggeri har dog sin egen branche og nedenfor kan du se et par af underkategorierne til privat og offentlig. 

Privat service

Offentlig service

Industri

Industri er nok den største overordnet branche, her indgår produktion, installation, reparation og energi og råstofbranchen, men som du så tidligere har vi valgt at give energi sin egen. Det er en enorm branche og du kan se alle underkategorierne nedenfor. 

Byggeri

Byggeri, anlægsarbejde eller nedrivning er også en stor sektor der udvikler sig konstant. Der er meget bærdygtigthed og arbejdsmiljø så selvom det er en servicebranche overordnet, har den også fået sin egen.  

Medicinal branche

Medicin og kemi er faktisk en underkategori til industri men igen er det en kæmpe branche og derfor har den sin egen kategori her på Gopitch. Producerer din virksomhed medicin eller specielt udstyr til denne branche så hører du til her.

IT

It er faktisk en underkategori til kontor og kommunikation men det er stærkt undervurderet i vores øjne. IT og softwarebranchen er enorm og derfor har vi givet den sin egen kategori. Alt i dag kan næsten ikke fungere uden IT, men for at din virksomhed eller ide tilhører denne kategori så skal produktet altså være IT. Hovedproduktet i din virksomhed er altså en IT-løsning. 

Hvilken branche er din virksomhed i ? 

Den nemmeste måde er at kigge på hvad din virksomhed tjener sine penge på. Hvad er hovedproduktet der gør at din virksomhed tjener penge?

Overordnet kan man sige at de 4 virksomhedstyper, service, produktion, digitale produkter og handel fortæller meget om hvilken branche din virksomhed opholder sig i. Tag derfor udgangspunkt i det og finde din branche ud fra dette.

Hvorfor er brancher vigtig på GoPitch?

Generelt bliver brancheopdelingen brugt til at fra statistik til lovgivning – også globalt. Derfor er det vigtigt for hele verdens erhverv, men her på GoPitch er det vigtigt fordi det gør det nemmere for os at finde den rigtige investor til dig og din virksomhed.

Mange investorer er specialiserede i en eller et par brancher og det er også her de har deres netværk. De fleste investorer ved hvordan man bygger en virksomhed op, men når det er inden for deres egen branche så har de både netværk og en højere forståelse for netop det marked, hvilket virkelig kan booste en virksomhed.

Derfor er den rigtige investor meget mere værd end bare kapital. Det er viden og erfaring der er valutaen. Så for at GoPitch kan hjælpe dig med at finde den rigtige investor er det vigtigt vi kender din branche, så vi kan matche dig med den mest optimale investor. 

Stadig i tvivl?

Du kan altid gå tilbage og rette din pitch efter den er oprettet hos os. Vi laver en sikkerhedskontrol af pitchen inden den bliver tilgængelig for investorer. Hvis du stadig er i tvivl om hvilken branche din virksomhed tilhører så kan du kontakte os i chatten nede i hjørnet i pitchdecket eller på kontakt os.

Artikel vurdering

  • 12345678910
    10 er meget brugbar og 1 er overhovedet ikke brugbar

Om forfatteren

Billed af skribent Bjorn

Bjorn

Skal der skal laves ammunition til marketingskanonen eller skrives et nyt blog indlæg så finder du Bjørn - Han ser content alle steder, og finder altid en måde og linke det hele sammen på så du aldrig løber tør for viden.
Se alle indlæg
Besøg hjemmeside
Besøg linkedIn

Kan vi hjælpe dig?

Featured image for “Stephen Møller Hansen”
Investor & Business -relations

Stephen Møller Hansen

Featured image for “Lasse Baungaard”
Kommunikation & SEO

Lasse Baungaard

Få viden tilsendt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Artikelkategorier

Investeringsportalen

CSR Mærker

Miljøvenlig pakning Sundt arbejdsmiljø Mine cookies Etik online mærket Affaldssorterings mærket Vi holder afstand mærket

Et udvalg af Investeringsaktører