Fremhævet billed for <span class="wtr-time-wrap block before-title">Læsetid: ca <span class="wtr-time-number">2</span> min</span>Hvad er en produktionsvirksomhed

En produktionsvirksomhed fremstiller en vare og sælger den videre. Hvem de sælger den til, om det er privat eller andre virksomheder er ikke relevant. En produktionsvirksomhed køber ofte råmaterialerne og komponenter af andre virksomheder og bearbejder dem til et færdigt produkt der så sælges. For at det kan kaldes en produktionsvirksomhed er der nød til at ske en bearbejdning eller samling af komponenter/materialer. Hvis der kun købes og sælges er det en handelsvirksomhed og hvis der kun leveres service er det en servicevirksomhed.

Produktionsvirksomheder er nødvendigvis ikke det sidste led inden forbrugerne, de fungere også som mellemhandlere for andre produktionsvirksomheder. En produktionsvirksomheds primære fokus ligger i at fremstille produkter der er interessante for deres kunder og hele tiden udvikle på det for at ligge i toppen. Prisen er dog også vigtigt. Det kan være en hård branche med meget konkurrence alt efter ens produkt. Derfor er det også vigtigt for en sådan en type virksomhed at have fokus på optimering, effektivisering og indkøbsmuligheder.

Opbygning af produktionsvirksomhed

En Produktionsvirksomhed er er oftest delt op i forskellige enheder da de både modtager, producere og opbevare. Opbygningen er som regel som produktionen udføres. 

  • Råvarelager – Modtagelse af råvare og komponenter fra leverandører
  • Produktion – Bearbejdelse af råvare og komponenter til et færdigprodukt
  • Færdigvarelager – Lager indtil produktet sælges videre til kunder.

Det kræver selvfølgelig en vis størrelse før virksomheden har den ovestående opdeling, og flere forskellige lagerer. Til en start foregår det tit i det samme område, men det er stadig en god ide og lave opdeling fra start af så produktionslinjen er sat.

Samarbejde mellem produktionsvirksomheder

Mange produktionsvirksomheder er afhængige af hinanden, da de bruger hinandens produkter til at lave deres eget produkt og derfor fungere de oftest som mellemhandlere også.. Det er sjældent at den samme virksomhed både udvinder råvare, bearbejder dem og samler dem til et færdig produkt, da det simpelthen ikke kan svare sig. Oftest er der andre  virksomheder som har specialiseret sig i at udvidende råmaterialer eller producere et komponent. Det tager lang tid og perfektionere en produktion så den er rentabel og hele processen er meget omkostningstung så derfor køber virksomhederne af hinanden i stedet for.  

Danske produktionsvirksomheder

Mange produktionsvirksomheder flytter deres produktionsanlæg til udlandet. Dette gøres fordi Danmark er et rigt land og derfor et dyrt land og producere i, især lønmæssigt. For at kunne konkurrere på verdensplan er prisen per enhed essentielt og derfor flyttes det til udlandet. Der er dog stadig nogle store produktionsvirksomheder i Danmark som f.eks Carlsberg, Novo Nordisk og Vestas. Disse virksomheder fungere dog primært som mellemhandlere da de ikke sælgere direkte til forbrugeren, men til andre virksomheder som så sælger deres produkter. 

Artikel vurdering

  • 12345678910
    10 er meget brugbar og 1 er overhovedet ikke brugbar

Om forfatteren

Billed af skribent Bjorn

Bjorn

Skal der skal laves ammunition til marketingskanonen eller skrives et nyt blog indlæg så finder du Bjørn - Han ser content alle steder, og finder altid en måde og linke det hele sammen på så du aldrig løber tør for viden.
Se alle indlæg
Besøg hjemmeside
Besøg linkedIn

Kan vi hjælpe dig?

Featured image for “Stephen Møller Hansen”
Investor & Business -relations

Stephen Møller Hansen

Featured image for “Lasse Baungaard”
Kommunikation & SEO

Lasse Baungaard

Få viden tilsendt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Artikelkategorier

Investeringsportalen

CSR Mærker

Miljøvenlig pakning Sundt arbejdsmiljø Mine cookies Etik online mærket Affaldssorterings mærket Vi holder afstand mærket

Et udvalg af Investeringsaktører