Seed funding

Britt

Seed funding er venture kapital der hjælper iværksætteren i gang med finansiering af fx. produktudviklingen. Investoren sår et frø i virksomheden (Skyder kapital ind), der skulle få det til blomstre (Giver afkast). 

Syndikat

Britt

Et syndikat er flere investorer, der går sammen om at financiere et start-up projekt. De fleste business angels og private investorer, indgår i syndikater for at kunne lave flere investering i start-ups. Det kalder man risikospredning for at sikre sit afkast bedst muligt. 

Syndikeringslån

Britt

Syndikeringslån er et lån man kan optage i den tidlige fase i udviklingen af ens produkt. Det kan give bedre forhold mellem risiko og afkast, hvilket kan føre til at investorer vil turde at investere tidligt i start-up virksomheden. 

Samejeroverenskomst

Bjorn

Samejeroverenskomst er en kontrakt, skriftlig aftale, der definere hvor stor en andel hver part ejer af en værdi, oftes virksomheder eller ejendomme. Hvis der er to eller flere der ejer en virksomhed sammen kan der oprettes en en samejeroverenskomst der beskriver hvor stor procent andel hver part ejer. f.eks 30% og 70%. Hvis der skulle opstå modstridende interesser eller ligefrem …

Startup

Simon

Der kan være stor uenighed om hvordan man skal definere en startup. Kort sagt er en startup typisk drevet af en gruppe iværksætter, som med innovative løsninger, forsøger at finde en organisering som kan skabe en bæredygtig forretningsmodel, i et uvist eller usikker marked.

Servicevirksomhed

Simon

En servicevirksomhed er en virksomhed der tilbyder serviceydelser – eller tjenesteydelser. Det betyder, at virksomheden ikke producerer eller sælger varer, men yder en service. Den serviceydelse kan være alt fra et stykke fysisk arbejde, som en håndværker udføre, til en online automatiserede proces.

Salgsstrategier

Simon

Salgsstrategier kortlægger og planlægger hvordan du sælger dit produkt. Lige fra første kontakt til et lukket salg