Fordelingsnøgle

Bjorn

Fordelingsnøgle er en betegnelse man primært bruger om en procent opdeling. Opdeles lagkagen i fire lige store stykker er fordelingsnøglen – 25% -25% -25% -25%. Det er det mest simple eksempel, fordelingsnøgle bruges ofte når det ikke er ligelidt fordelt. Ordet fordelingsnøgle bliver også brugt som metode under driftøkonomi, ved at fordele en produktions indirekte omkostninger på produktionens enkle bestanddele.

Freemium

Simon

Freemium er en kombination af free og premium. Det er en forretningsmodel hvor der udbydes både en gratis version af et produktet, og en betalt version. Oftest er den gratis version fuld funktionsdygtigt, men med begrænset værktøjer og når man så betaler for premium så får man alle værktøjer til rådighed. Betalingen kan ske ved både subscription eller engangsbetaling.

Funding

Simon

Funding er en sum er penge som bliver stillet til rådighed af organisationen eller en statslig enhed, på baggrund af en aftale. Som regel er det gratis. Der kan være kontraktuelle forpligtelser i aftalen, men ingen krav om at pengene skal tilbagebetales. De mest almindelige facilitatorer af funding til organisationer er staten eller af filantroper