Afskrivning

Bjorn

En afskrivning er en nedsætning af et aktivs værdi over en bestmet regnskabsperiode. En virksomhed køber en firmabil til 200.000kr – bilen har altså en værdi på 200.000kr den dag den bliver købt, men da den bliver brugt, forældet og slidt taber den værdi. I stedet for at den taber alt værdien på en gang i regnskabet så bliver den …

AOV – Average Order Value

Bjorn

Average order value giver sig selv hvis man kan engelsk nemlig gennemsnitlig ordre værdi. Hvor mange penge bruger dine kunder i gennemsnit på en ordre hos dig. Det er forholdsvis simpelt regnestykke men det fortæller noget om indkomst pr kunde. Hvis det holdes op mod omkostninger og antal ordre så kan man hurtigt afgøre om det er en sund forretning.

Amortisering

Bjorn

Amortiseringer er tilbagebetaling af lån i regelmæssige rater. Det er med andre ord afvikling på et lån. Der er flere forskellige måder og afvikle lån derfor udarbejdes der en amortiserings-plan. F.eks hvis du ønsker og købe en bil på afbetaling, så vil en amortiseringsplan vise dig antal måneder, månedlig ydelse, renter og afdrag. Ordet bliver brugt meget i udlåns sektoreren, …

AI – Artificial intelligence

Bjorn

Artificial intelligence eller på dansk kunstig intelligence er et udtryk for når mennesker har lært en computer at tænke/lærer selv. Det er dog oftest inde for rammer der er defineret af mennesker. Intelligence er et meget bredt og udefineret ord og derfor bliver ordet AI også brugt flittigt, især omkring automatiseret processor.

Aktiv

Simon

Et aktiv er en regnskabsteknisk term for noget af værdi i en virksomheds besiddelse. Det kan være en grund, en ejendom, biler, inventar, software, kontanter mm. For at der er tale om aktiver, skal de opfylde en af følgende kriterier: Generere værdi Hjælpe til at skabe værdi Have en værdi hvis det sælges videre til andre parter.

Advisory board

Simon

Når man driver virksomhed, er det ikke altid at man rummer alle de nødvendige kompetencer eller viden der skal til. Særligt i de små eller mellemstore virksomheder. Her kan et advisory board været oplagt.